most a(z) Rák jegyében járunk


tedd próbára tudásod

oszd meg élményeid másokkal is

elindult új szolgáltatásunk!

Nomen est omen

óvodák, iskolák és egyébb hasznos címek


Hamarosan indul

Használt cikkek börzéje

mit tegyünk ha ...

Hamarosan indul

Valóban léteznek indigógyerekek?

nyomtatóbarát verzió

Különleges képességek, magával ragadó kisugárzás, intelligencia és érzelemteljesség. Ezt hallva egy tökéletes embert képzelhetünk magunk elé… Ő nem más, mint egy indigógyerek.

Puszta létük több egyszerű életnél, maga a küldetés vezérli őket. Mások, mint akiket eddig megismerhettünk, különlegesek, önállóak, s már gyermekkorban kimagasló értelmi képességekkel és igazságérzettel bírnak. Küllemre talán semmi meglepőt nem tartogatnak, nem tűnnek ki embertársaik közül. Elnevezésük az őket körülölelő energiamező egyedi, indigókék színéből ered.

Születési idő szerint több nemzedéket különböztethetünk meg, tulajdonságaikat, életfelfogásukat az őket körülvevő aura határozza meg. Az 1940-50-es évek szülötteinek aurája vörös színű, amely a biztonságot, az arra való törekvést jelképezi. A 60-70-es években születettek aurája narancssárga. Az "indigókék gyerekeket" az 1980-as években kezdték felfedezni.

Jellemzőik

Az indigógyerekek ugyanolyan jól helyt állnak a való életben, mind a spirituális világban. Sokan úgy gondolják, különlegességük rendkívüli intuíciójukban rejlik, mert szinte olvasnak mások tudatában. Ennek ellenére nem csupán természetfeletti, szokatlan képességeikben térnek el egy átlagos embertől. Már egészen korán észrevehető kiemelkedő értelmi képességük és fejlett igazságérzetük.

Bár még szüleik tapasztalataira hagyatkoznak, már gyermekkorban hangot adnak önálló véleményüknek, s nem tűrik az igazságtalanságot.

Kifejezetten egészségesek, jóval kevesebb fizikai problémával küzdenek, mint kortársaik. Rendkívül kíváncsiak, s egy kissé ellentmondásosnak tűnnek, hiszen olyan komolysággal, érdeklődéssel és intelligenciával képesek befogadni az új információkat, akár egy felnőtt, mégsem vesztik el gyermeki bájukat, őszinte naivitásukat. Már egészen fiatalon olyan tevékenységekhez vonzódnak, amelyek segítséget nyújtanak az önkifejezéshez, s ezáltal környezetük formálásához.

Táplálkozásuk

Ékezési szokásaikban is különböznek kortársaiktól. Táplálkozásuk szimbolikusan életfelfogásukat, nézeteiket is tükrözi. Nem szeretik a hazugságot, így a "hamis", mesterséges ételeket sem. A boltban nem fognak cukorkáért könyörögni, hiszen tudják, testüknek nincsen szüksége ilyesmire. Céljuk a világ jobbá tétele, s ha nem is képesek egyedül ezt elérni, mindannyian tesznek valamit e nemes ügyért.

A táplálkozásban is az őszinteség, a tisztaság és a természetesség a jelszavuk.

Jobban kedvelik az ásványvizet a mesterséges, színezett üdítőknél. Étrendjükben a természetes, hasznos ételeké a főszerep: a csipsz és a csokoládé helyett a gyümölcsökért és a zöldségekért rajonganak.

Nevelésük

Nevelésük egy teljesen másfajta hozzáállást igényel. Ugyan még gyermekek, s nemegyszer hiperaktívak, a büntetéssel, a hangos szóval nevelés esetükben nem jó módszer. Eredménytelen, hiszen magas intelligenciájuk és fejlett igazságérzetük miatt kritikával reagálnak a szülők ilyen megnyilvánulásaira.

Létük alapeleme, hogy jobbá tegyék és óvják a világot, ezzel a céllal pedig mindenféle düh és erőszak ellenkezik.

Nem is annyira nevelésre, mint inkább útmutatásra és tanulásra van szükségük. Az indigógyerekek szülei egyfajta tanárként vannak jelen életükben, akiktől megtanulhatják tudatosult életcéljuk elérésének a módját. Az egyetlen helyes módszer, ha hagyjuk kibontakozni egyéniségüket, s ha rossz fát tesznek a tűzre, nem büntetéssel, hanem észérvekkel neveljük őket.

KK

Forrás: Anyák Lapja, július szám

 
« vissza 
Egyéb cikkek
Öltöztessük fel apát! tovább »
Törpéből igazi óriás tovább »
Fluoridok - adjam, ne adjam? tovább »
Ételekről másképpen (kicsiknek és nagyoknak) tovább »
Fogvédelem helyes táplálkozással
tovább »
Gyermekkori elhízás – súlyos probléma tovább »
Táplálkozás az iskolában tovább »
A szülő a gyerek és a falra hányt borsó… tovább »
A szülő a gyerek és a falra hányt borsó tovább »
Tükröm, tükröm… Cicoma hajnak, arcnak, körömnek tovább »
Mozdulj velük! tovább »
Reflektorban a szülő tovább »
Mire figyeljen a szülő? tovább »
Tavasztól őszig a vízen tovább »
Szórakoztató talptorna tovább »
Vészjósló tüsszentés tovább »
Hírek a világhálóról
tovább »
Vészjósló tüsszentés tovább »
Nyáron is gyakoroljon? tovább »
Fülbántalmak tovább »
Tűzoltás az utolsó csengetés előtt tovább »
Online nemzedék tovább »
Az első osztályig tovább »
Cselló vagy konga? tovább »
Tavasziasan fáradt gyerek tovább »
Vizsgázó apróságok tovább »
Anya, több zsebpénz kell! tovább »
Felső tagozat, a nagybetűs élet előszobája tovább »
Túlsúlyos ifjúság tovább »
Egészségügyi szolgálat az iskolában tovább »
Készüljünk a szünidő végére az esti fektetésben is. tovább »
Tél: esik a hó és elesnek a gyermekek tovább »
A MARGARIN Krémes finomság vagy rémes valóság? tovább »


Felhasználónév:

Jelszó:


 Elfelejtette a jelszavát
  Média ajánlat | Kapcsolat | Jogi Nyilatkozat
© 2004-2005. Baby Service 2000 Kft.
A jelen weblapon található minden infromációt beleértve a képi, grafikai megjelenítést is a Baby Service 2000 Kft. kizárólagos tulajdona. A fentiek további felhasználása kizárólag a Baby Service 2000 Kft. írásbeli hozzájárulásával lehetséges.